Biomin BioStabil Plus

BioStabil Plus soveltuu nurmien, apilan, sinimailasen, maissin ja kokoviljan säilöntään. TUTKITTU TUOTE:

 

BioStabil Plus on homo- ja heterofermentatiivisten bakteerien seos, joilla on optimaalinen vaikutus säilörehun anaerobiseen ja aerobiseen säilyvyyteen. Soveltuu myös luomutuotantoon.

Ominaisuudet:

Laskee pH:n nopeasti -> vähemmän säilöntätappioita.
Tehokas eri kasvilajeilla ja rehun kuiva-ainepitoisuuksilla (25 – 50 %).
Korkea maitohapon tuotanto ja riittävä etikkahapon tuotanto.
Ehkäisee tehokkaasti säilörehun sekä siitä tehdyn seosrehun lämpenemistä syöttövaiheessa (erinomainen aerobinen stabiilisuus).
Alhainen kuiva-aineen, energian ja valkuaisen hävikki.
Ehkäisee tehokkaasti homeiden ja hiivojen kasvua.

Mikrobikannat:
Lactobacillus brevis IFA 92 (DSM 23231)
Lactobacillus plantarum (DSM 19457)
Lactobacillus kefiri (DSM 19455)
Mikrobien määrä: 50 000 milj. (5 x 1010) (cfu)/g
Kantoaine: Maltodekstriini

Homofermentatiivinen bakteeri (Lactobacillus plantarum) tuottaa runsaasti rehun sokerista maitohappoa, joka laskee nopeasti pH:n anaerobisissa (hapettomissa) olosuhteissa. Rehun kuiva-aine, energia-arvo sekä valkuainen säilyvät hyvin, koska prosessissa ei muodostu ylimääräisiä aineenvaihduntatuotteita (esim. CO2).
Heterofermentatiiviset bakteerit tuottavat samanaikaisesti tehokkaasti rehun sokerista etikka- ja maitohappoa. Etikkahappo ehkäisee hiivojen ja homeiden kasvua, mikä parantaa säilörehun aerobista stabiilisuutta ja ylläpitää säilörehun laatua.
Lactobacillus brevis tuottaa yhtä paljon maito- ja etikkahappoa. Se parantaa käymistä ja ehkäisee kuiva-aine tappioita. L. brevis on taloudellinen pH:n laskija ja se parantaa rehun aerobista stabiilisuutta, sekä säilyttää hyvän maittavuuden rehussa.
Lactobacillus kefiri tuottaa yhtä paljon maito- ja etikkahappoa. L. kefiri on tehokas pH:n laskija myös happamissa olosuhteissa, jolloin se voi tuottaa etikkahappoa ja propyleeniglykolia myös maitohaposta, jos ruohossa ei ole riittävästi sokeria. Parantaa ja tehostaa erinomaisesti rehun aerobista stabiilisuutta.

Käyttöohje: Annospussin sisältö 200 g riittää 50 rehutonnin säilömiseen. Sekoita annospussin sisältö (200 g) 5-10 litraan haaleaa vettä hitaasti sekoittaen.
 30 l astia: Tyhjennä seos tasaisesti viiteen 30 l astiaan ja täytä astiat vedellä. Käyttöannos 3 l per rehutonni.
 200 l tynnyri: Tyhjennä seos tynnyriin ja täytä vedellä. Käyttöannos 4 l per rehutn.
 Silppurin tankki: Tyhjennä seos tankkiin ja lisää vettä sen mukaan kuin annostelu-tarkkuus vaatii: 150 l, jos halutaan 3 l per rehutn tai 200 l, jos halutaan 4 l per rehutn.

Säilörehun tulee olla hyvin painotettu ja ilmatiiviisti säilötty aumaan, siiloon tai paaleihin. Syöttö voidaan aloittaa 4 viikkoa sulkemisen jälkeen.
Säilytetään alle 20 °C lämpötilassa valolta suojattuna. Valmis käyttöliuos suositellaan käytettäväksi 24 tunnin sisällä, viileässä (alle +15 °C) se säilyy jopa 72 tuntia. Parasta ennen 18 kk valmistuspäivästä. Katso video alta.

Tuote myynnissä maatalouskaupoissa ja meijereissä

Haluatko lisätietoja tuotteesta? Ota yhteyttä myyntiimme